Την εξαιρετική παράσταση ”Η Φαλακρή τραγουδίστρια” του Ε. Ιονέσκο σε σκηνοθεσία και μετάφραση της Σοφίας Σταυρακάκη είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς.

Η θεατρική ομάδα ”Θέαμα΄΄ που κάνει συμπεριληπτικό θέατρο μας πρόσφερε μια καθολικά προσβάσιμη παράσταση, όπως κάνει πάντα άλλωστε, με ρόλους που ερμηνεύουν ανάπηροι και μη ανάπηροι επαγγελματίες ηθοποιοί. Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» δεν είναι μια παράλογη ιστορία, αλλά η επικύρωση της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Στη θαλπωρή της αστικής κατοικίας δύο κατ’ επίφαση ζευγάρια, βρίσκονται αιχμάλωτοι σε μια χαοτική δίνη μυθοπλασιών, να επινοούν τον εαυτό τους κυριολεκτικά κάθε στιγμή.

Ήταν μια παράσταση, άκρως επαγγελματική, προσεγμένη από κάθε άποψη. Οφείλουμε να συγχαρούμε το Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Βικέλας και τον πρόεδρό του κ. Εμμ. Κουρμαδιά για την απόφαση τους να συμπεριλάβουν τη συγκεκριμένη παράσταση στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών τους. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η συγκεκριμένη ομάδα παρουσιάζει θεατρική παράσταση στην Κηφισιά. Είχε προηγηθεί η περσινή θεατρική παράσταση ”Τρωάδες” του Ευριπίδη σε διασκευή Jean Paul Sartre.

Στο τέλος της βραδιάς η ομάδα βραβεύτηκε με το θεατρικό βραβείο Νίκος Κούρκουλος. Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Βικέλας κ. Εμμ. Κουρμαδιάς στη σκηνοθέτη και ηθοποιό της ομάδας κ. Σοφία Σταυρακάκη.

Πέρσι με το ίδιο βραβείο είχε τιμηθεί η Κάτια Δανδουλάκη για την παράσταση Γυάλινος Κόσμος του Τένεσσι Ουίλλιαμς.

Τις ανθοδέσμες προσέφεραν η υποψήφια δήμαρχος κ. Αγγ. Παπάζογλου και η υποψήφια Δημ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Γ. Θωμάκου και μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Βικέλας κ. Μάρα Θρασυβουλίδου η οποία παρίσταται σε όλες τις εκδηλώσεις των Μενανδρείων και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε εδώ το άρθρο για την παράσταση ”Τρωάδες” του Ευριπίδη από την ομάδα ”Θέαμα”

Δείτε εδώ το άρθρο για την περσινή βράβευση του θεατρικού βραβείου Νίκος Κούρκουλος.

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Λουτριώτης

*Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του άρθρου καθώς και η χρήση των φωτογραφιών χωρίς την άδεια του δημιουργού.

By ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Bachelor of Arts. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Μέλος Δ.Σ. Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ''Ελπίδα Μάνας΄΄, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.