1. ”Ονειρικός καθρέφτης”. Μια μουσικοθεατρική παράσταση με την υπογραφή σας. Τι πραγματεύεται η παράσταση;

Πραγματεύεται τις ιστορίες δύο γυναικών με διαφορετική αντίληψη για την κοινωνία που ζουν και το πώς διαχειρίζονται τα γεγονότα που τους έχουν συμβεί στην πορεία της ζωής τους, συζητώντας μέσα στον φανταστικό εσωτερικό τους κόσμο. Με κωμικές και δραματικές νότες – γιατί η ζωή έχει και τις δύο αυτές όψεις μέσα της- μέσα από τραγούδια/κατάθεσης της ίδιας τους της ψυχής,αφήνουν το δικό τους “αποτύπωμα”στα στερεότυπα της εποχής μας.

2.  Πώς προέκυψε η ιδέα να ασχοληθείτε με ένα  τέτοιο θέμα;

Πάντα μου προκαλούσε την προσοχή ο εσωτερικός κόσμος των ανθρώπων, κυρίως των γυναικών,γιατί θεωρώ ότι ζώντας σε ένα αντισυμβατικά ανισόρροπο κόσμο, με μια έντονη ακόμα πατριαρχική διάθεση, ο εσωτερικός τους κόσμος είναι αμυνόμενος,επιθετικός ή πολύ πιο εύθραυστος, ευαίσθητος και σαφώς,  απρόβλεπτος.  Αυτή βέβαια είναι η δική μου άποψη περί  “οπτικής-συγγραφικής” γωνίας.

3. Εκτός από την ιδιότητά σας ως συγγραφέα και σκηνοθέτη σας βλέπουμε στη σκηνή να ερμηνεύετε και  τα τραγούδια της παράστασης. Ποιος  ο ρόλος των τραγουδιών στην  συγκεκριμένη παράσταση;

Τα τραγούδια για εμένα είναι ο βασικός τρόπος έκφρασης συναισθημάτων που δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να πούμε με λόγια…Γενικά η μουσική είναι ο πρώτος άξονας επικοινωνίας συναισθημάτων στον άνθρωπο από την γέννηση του ακόμα. Δεν υπάρχει τίποτα στον δικό μου σύμπαν που να μην ερμηνεύεται με την μουσική. Όλα μου τα έργα είναι “παντρεμένα” με ένα  ιδιαίτερο τρόπο με διάφορα είδη μουσικής.

Στο συγκεκριμένο προτίμησα πιο λαϊκούς έντεχνους δρόμους γιατί είναι οι μόνοι που εκφράζουν τον καημό…

4. Πόσο σημαντικό θεωρείτε να υπάρχει ένας ”καθρέφτης” στη ζωή μας  ώστε να μπορούμε να εξωτερικεύουμε όσα νιώθουμε;

Πολύ σημαντικό…Όμως οι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό.Φοβούνται…Η αλήθεια είναι ωμή, σκληρή και πολλές φορές απάνθρωπη, πρέπει να πονέσεις για να λυτρωθείς, οπότε δύσκολα διαλέγεις έναν τόσο δύσκολο δρόμο.

5. Πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να μιλάνε με την ψυχή τους;

Απαραίτητο …Αν μιλούσαμε όλοι μας, δεν θα είχαμε ανάγκη κανένα ψυχολογικό “δεκανίκι”.

Η ψυχή μας καθορίζει ως υπάρξεις σε αυτό τον κόσμο τουλάχιστον.Αλλιώς θα ήμασταν μια απλή μηχανή.

6.  Ποιοι είναι οι συντελεστές του έργου;

Οι συντελεστές του έργου, εκτός από εμένα, είναι στη μουσική ο Θωμάς Φώτης, ένας καταξιωμένος ερμηνευτής και μουσικοσυνθέτης, ένα τρυφερό, γλυκό πλάσμα γεμάτο θετική ενέργεια και πολλή καλοσύνη, η Μαρία Πατρού, η καλή μου φίλη και στενή μου συνεργάτης τα δύο τελευταία χρόνια την οποία λατρεύω για την διαρκή υποστήριξη της, η Πάττυ Φλέσσα αυτό το γλυκύτατο μουτράκι που ό,τι κι αν χρειαστείς θα είναι η πρώτη που θα στο προσφέρει απλόχερα, η Αλκμήνη Πασταλατζή το γλυκό μου κορίτσι με το αστείρευτο χιούμορ και την ζωντάνια της, και η φοβερή και τρομερή Δανάη Νεονάκη η ήρεμη δύναμη της παρέας μας…

Είμαι πολύ τυχερή που έχω μια τόσο ταλαντούχα ομάδα δεμένη, αγαπημένη με πολλή αγάπη και υποστήριξη μεταξύ μας.Έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι μεταξύ μας, κάτι που πιστεύω θα κρατήσει χρόνια.

7. Πότε και που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την παράσταση;

 Μπορεί να μας παρακολουθήσει στις 29/10/22, 18&25/11/2022 στις 21:00 στο Αρχελάου θέατρο (Τέρμα Λεωφόρου Θρακομακεδόνων και Κατάρα 2 Θρακομακεδόνες ).

By ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Bachelor of Arts. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Μέλος Δ.Σ. Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ''Ελπίδα Μάνας΄΄, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.