του Ανδρέα Φλουράκη

Ενώ τα συμμαχικά πλοία παρακολουθούσαν από απόσταση την καταστροφή της Σμύρνης και τους Έλληνες να πνίγονται στις ακτές της Ιωνίας, ο καπετάνιος του Τοκέι Μαρού ρίχνει στη θάλασσα τα εμπορεύματά του για να χωρέσει στο πλοίο όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, να τους μεταφέρει σώους στο λιμάνι του Πειραιά. Στη «Μικρή Ασία» το παράξενο ταξίδι του Τοκέι Μαρού μετατρέπεται σε μια ιστορία μυστηρίου και ιαπωνικής ομορφιάς.

Πρόκειται για ένα συμβολικό ταξίδι με στόχο να εμπνεύσει δύναμη και να προσφέρει θεραπεία στις ψυχές των ανθρώπων που βιώνουν το ξεριζωμό και την απώλεια. Μέσα από επώδυνες αλλά και ονειρικές στιγμές, οι επιζώντες μαζί με τον καπετάνιο και τα καπετανάκια μπλέκονται με ερωτευμένους, ξωτικά, ζώα, ταξιδεύοντας προς το φως.

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Πρωτότυπο Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λυτζέρης

Εικαστική Σύμβουλος: Μυρτώ Σταματέλου
Επιμέλεια Κίνησης: Ματίνα Κωστιάνη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Δραματουργική Επεξεργασία- Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντωνέλλα Τσιμπλή
Φωτογραφίες- Τρέιλερ: Πέτρος Μακρής
Σχεδιασμός Αφίσας: Χριστίνα Χριστοφή
Παίζουν: Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, Στέφανος Παπατρέχας, Ελένη Στεργίου
Συμμετέχουν οι μαθητές Λυκείου: Ελένη Βάμπουλα, Χρήστος Κολιοθωμάς, Λυδία Τόγια, Αντιγόνη Φλουράκη.
Πού: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελίδων 19 και Πειραιώς 144
Πότε: Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 20:30
Εισιτήρια: 12 € και μαθητικό 8 €
Προπώληση: https://www.ticketplus.gr/event/i-mikri-asia/
Διάρκεια: 75 λεπτά
Πληροφορίες: 09:00-15:00 στο 2103426842
Με την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας

By Ευάγγελος Λουτριώτης

Ονομάζομαι Ευάγγελος Λουτριώτης και είμαι φωτογράφος. Έχω σπουδάσει εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης(Δ.Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς). Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας, όπως σεμινάριο Αστροφωτογραφίας με την υποστήριξη της Canon. Έχω πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο αντικείμενο ''Φωτογραφία και Διαφήμιση''. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια και έχω συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα μου έχουν δημοσιευθεί και στα δύο ελληνικά φωτογραφικά περιοδικά. Φωτογραφίες μου έχουν αποτελέσει μηνιαία εξώφυλλα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Canon (Facebook και Instagram). Μεγάλο μέρος της ενασχόλησής μου με τη φωτογραφία αποτελεί η φωτογραφία τεκμηρίωσης καθώς και η φωτογράφιση παραστατικών τεχνών. Παρόλο που εργάζομαι σε διάφορα είδη φωτογράφισης, η φωτογραφία δρόμου και τα ασπρόμαυρα θέματα είναι τα είδη που επιλέγω για τα προσωπικά μου projects. Οι φωτογραφίες είναι η ματιά μου στον κόσμο γύρω μου και όχι μια ρεαλιστική αποτύπωσή του. Στόχος μου είναι μέσα από τη φωτογραφία να αφήσω τον θεατή να ερμηνεύσει τον κόσμο, όπως τον βλέπω μέσα από τον φακό μου.