Σε ηλικία 82 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η αγαπημένη ηθοποιός, Μάρθα Καραγιάννη! Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής.

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. 

Το 1957, έναν μόλις χρόνο μετά την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση θα ανέβει για πρώτη φορά στην θεατρική σκηνή στο έργο «Ελέφαντες και ψύλλοι» με τον θίασο του Κώστα Χατζηχρήστου. Η παράσταση αυτή ήταν η αρχή μιας μακρόχρονης και επιτυχημένης θεατρικής διαδρομής σε κλασικές ελληνικές κωμωδίες, έργα ξένων συγγραφέων, μιούζικαλ και επιθεωρήσεις.

Θεατρικοί «σταθμοί» και αγαπημένοι της ρόλοι, με τους οποίους ξεχώρισε, ήταν στις παραστάσεις: «Όμορφη πόλη» (1962), «Καμπαρέ»(1972), «Παγωτό μες το χειμώνα» (1984), «Χαμάμ γυναικών»(1996) και «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» (2000).

Πηγή: protothema.gr

By ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Bachelor of Arts. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Μέλος Δ.Σ. Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ''Ελπίδα Μάνας΄΄, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.