του Ζαν Κοκτώ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία

Αναστασία Παπαστάθη

Το έργο του Ζαν Κοκτώ «Τρομεροί Γονείς» παρουσιάζει η Αναστασία Παπαστάθη, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο RADAR, σε μια καινούργια προσέγγιση όπου η δράση του έργου μεταφέρεται από το  Παρίσι του 1938 (χρονιά που γράφτηκε το έργο) στην Αθήνα του σήμερα.

Ένα έργο για τις οικογενειακές σχέσεις, για την δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία.

Ο Ζαν Κοκτώ δεξιοτέχνης της μυθοπλασίας στήνει έναν  δυνατό μύθο και αφήνει τις συγκρούσεις να εξελιχθούν με ανατροπές, αποκαλύψεις, απρόοπτα και τις κωμικές καταστάσεις να διαδέχονται τις δραματικές αποφορτίζοντας το συγκρουσιακό τοπίο.

Το έργο αφενός καταγράφει τις σχέσεις των μελών μιας οικογένειας, αφετέρου δίνει την δυνατότητα να ερευνηθούν πιο εξειδικευμένα θέματα όπως οι σχέσεις εξάρτησης που καλλιεργούνται μέσα στην οικογένεια, η ελεγκτική συμπεριφορά του γονέα, η ανάγκη αυτονόμησης του παιδιού, πως διαμορφώνονται οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια, πως αλληλεπιδρούν τα μέλη μεταξύ τους, αλλά και πως επηρεάζει η ποιότητα σχέσης των γονέων την διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού.

Συντελεστές

Μετάφραση – Σκηνοθεσία

Δραματουργική επεξεργασία: Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνικά – Κοστούμια: Κυριακή Πανούτσου

Μουσική επιμέλεια: Πάνος Φορτούνας

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Τσολάκης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αναστασία Παπαστάθη

Φωτογραφίες/video: Χάρης Γερμανίδης

Επικοινωνία : Μαρίκα Αρβανιτοπούλου 

Web & Digital Communication: Χρήστος Λουκόπουλος

Art work: Creatures

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης:

Χρήστος Ευθυμίου

Μαρία Μαυροματάκη

Αναστασία Παπαστάθη

Αντώνης Καραθανασόπουλος

Ευδοκία Ασπρομάλλη

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Σάββατο 21:00 & Κυριακή στις 19:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90′ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

15 ευρώ: Γενική είσοδος:

12 ευρώ:  Φοιτητές / ΑμΕΑ / Άνεργοι/ Άνω των 65

*   Στον ανοιχτό διάλογο γενική είσοδος 15 ευρώ

Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου: 210 9769294

Προπώληση viva.gr:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theater-radar/tromeroi-goneis/

By Ευάγγελος Λουτριώτης

Ονομάζομαι Ευάγγελος Λουτριώτης και είμαι φωτογράφος. Έχω σπουδάσει εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης(Δ.Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς). Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας, όπως σεμινάριο Αστροφωτογραφίας με την υποστήριξη της Canon. Έχω πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο αντικείμενο ''Φωτογραφία και Διαφήμιση''. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια και έχω συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα μου έχουν δημοσιευθεί και στα δύο ελληνικά φωτογραφικά περιοδικά. Φωτογραφίες μου έχουν αποτελέσει μηνιαία εξώφυλλα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Canon (Facebook και Instagram). Μεγάλο μέρος της ενασχόλησής μου με τη φωτογραφία αποτελεί η φωτογραφία τεκμηρίωσης καθώς και η φωτογράφιση παραστατικών τεχνών. Παρόλο που εργάζομαι σε διάφορα είδη φωτογράφισης, η φωτογραφία δρόμου και τα ασπρόμαυρα θέματα είναι τα είδη που επιλέγω για τα προσωπικά μου projects. Οι φωτογραφίες είναι η ματιά μου στον κόσμο γύρω μου και όχι μια ρεαλιστική αποτύπωσή του. Στόχος μου είναι μέσα από τη φωτογραφία να αφήσω τον θεατή να ερμηνεύσει τον κόσμο, όπως τον βλέπω μέσα από τον φακό μου.