Η επαγγελματική συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ (www.theamatheater.gr) παρουσιάζει από 1η Οκτωβρίου στις 9μμ στο θέατρο ΊΣΟΝ (Μελενίκου 33) την performance με τίτλο «ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ;», που αποτελεί μία σύγχρονη ανάγνωση του χαρακτήρα της Κλυταιμνήστρας.
Κεντρικό πρόσωπο η Κλυταιμνήστρα, το μυθικό αρχέτυπο που ταυτίζεται εν γένει με αρνητικό πρόσημο. Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση φωτίζονται στη σκηνή στοιχεία από την προσωπική της διαδρομή που αναδεικνύουν τις συνειδητές της επιλογές μέσα στον στερεοτυπικό κλοιό της κοινωνίας που φυλακίζει τη γυναικεία φύση.
Μια γυναίκα παλεύει για το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησής της σε μία εποχή που δεν θεωρείται καν πολιτικό ον. Τερατοποιείται, μεγεθύνεται και απομονώνεται. Πως ορίζεται η πολιτική ταυτότητα του ελεύθερου ανθρώπου;
Η εξουσία έχει φύλο. Το σώμα της Κλυταιμνήστρας μάχεται για αυτό. Μεταμορφώνεται. Η επιστροφή όμως στην αλήθεια έχει έναν μόνο δρόμο: να αποβάλεις από γύρω σου, από μέσα σου οτιδήποτε δεν σου ανήκει.
Η εξουσία ως έμβλημα που καθοδηγεί τα δύο πρόσωπα επί σκηνής. Αγαμέμνων και Κλυταιμνήστρα συνομιλούν και για πρώτη φορά εκφράζονται μέσα από τον αρχαίο και σύγχρονο ποιητικό λόγο.

Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Βασίλης Οικονόμου

Σύλληψη ιδέας: Βάσια Βασιλείου – Βασίλης Οικονόμου

Κλυταιμνήστρα: Βάσια Βασιλείου

Αγαμέμνων: Βασίλης Οικονόμου

Πρωτότυπη μουσική: Φίλιππος Περιστέρης

Ενδυματολόγος: Μιχάλης Σδούγκος

Φωτογραφία: Γκίκας Μελαχροινός 

Trailer: Ηλίας Κουρτπαρασίδης

Επικοινωνία: Ζέτα Θεοδωρέλου

Παραγωγή: ΘΕΑΜΑ 2022

Διάρκεια: 60′

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ
Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theater/eisai-eutyxismenos-tora-agamemnona/
Θέατρο ΊΣΟΝ: https://ison.com.gr/eisai_eftixismenos_tora_agamemnona/

By Ευάγγελος Λουτριώτης

Ονομάζομαι Ευάγγελος Λουτριώτης και είμαι φωτογράφος. Έχω σπουδάσει εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης(Δ.Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς). Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας, όπως σεμινάριο Αστροφωτογραφίας με την υποστήριξη της Canon. Έχω πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο αντικείμενο ''Φωτογραφία και Διαφήμιση''. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια και έχω συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα μου έχουν δημοσιευθεί και στα δύο ελληνικά φωτογραφικά περιοδικά. Φωτογραφίες μου έχουν αποτελέσει μηνιαία εξώφυλλα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Canon (Facebook και Instagram). Μεγάλο μέρος της ενασχόλησής μου με τη φωτογραφία αποτελεί η φωτογραφία τεκμηρίωσης καθώς και η φωτογράφιση παραστατικών τεχνών. Παρόλο που εργάζομαι σε διάφορα είδη φωτογράφισης, η φωτογραφία δρόμου και τα ασπρόμαυρα θέματα είναι τα είδη που επιλέγω για τα προσωπικά μου projects. Οι φωτογραφίες είναι η ματιά μου στον κόσμο γύρω μου και όχι μια ρεαλιστική αποτύπωσή του. Στόχος μου είναι μέσα από τη φωτογραφία να αφήσω τον θεατή να ερμηνεύσει τον κόσμο, όπως τον βλέπω μέσα από τον φακό μου.