Η υποτροφία «Ανδρέας Βουτσινάς» αξίας 10.000 Ευρώ δίνεται κάθε χρόνο σε έναν σπουδαστή ο οποίος επιλέγεται ύστερα από ακρόαση. Ο σπουδαστής αυτός παρακολουθεί δωρεάν τα 60 μαθήματα (1440 ώρες) που απαιτούνται για την απόκτηση του τίτλου σπουδών του Θεάτρου των Αλλαγών (ΘτΑ). Η διάρκεια των σπουδών του είναι τριετής.

Με την απόκτηση του τίτλου σπουδών, το ΘτΑ καλύπτει όλα του τα έξοδα για να παρακολουθήσει ο σπουδαστής αυτός ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σχετικό με το θέατρο στο εξωτερικό εφόσον διακριθεί ανάμεσα στους απόφοιτους της χρονιάς εκείνης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών, μπορεί να έχουν ή να μην εχουν καμια σχέση με το θέατρο, μπορεί να έχουν ή να μην έχουν παρακολουθήσει ποτέ μαθήματα θεάτρου και θα πρέπει να εχουν όρεξη και κέφι για σκληρή δουλειά.

Συγκεκριμένα για το 2022 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ένα βιογραφικό και μια φωτογραφία (ενσωματωμένη στο βιογραφικό πάνω αριστερά) στο email info@toc.gr μέχρι τις 20 Νοεμβρίου και θα τους καλέσουμε για να κλείσουμε ραντεβού για συνέντευξη.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 17.30 – 19.00. Κατά την ακρόαση οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει έναν μονόλογο της αρεσκείας τους από το παγκόσμιο δραματολόγιο (ελληνικό ή ξένο, σύγχρονο ή κλασικό) καθώς επίσης και ένα τραγούδι (ελληνικό ή ξένο). Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με το ΘτΑ στα 210 5248251 και 2105246833

*ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Ο Ανδρέας Βουτσινάς γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1932 στο Χαρτούμ Σπούδασε υποκριτική και ενδυματολογία στο Old Vic και στη σχολή Δραματικής Τέχνης και Τραγουδιού του W. Douglas, ενώ φοίτησε και στη σχολή του L.Strassberg. Το 1957 έγινε μέλος του Actors’ Studio. Σκηνοθέτησε περισσότερες από 130 παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο Λονδίνο, τον Καναδά, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Ελλάδα. Συνεργάστηκε με διεθνούς φήμης ηθοποιούς, όπως τους Φέι Ντάναγουεϊ, Γουόρεν Μπίτι, Ανν Μπάνκροφτ, Φανί Αρντάν, Ειρήνη Παππά, κ.ά.

Η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον ανώτατο τίτλο τιμής Commandeur des Arts et des Lettres, καθώς και τον τίτλο Chevalier de Merite. Έφυγε στις 8 Ιουνίου του 2010.

By ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Bachelor of Arts. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Μέλος Δ.Σ. Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ''Ελπίδα Μάνας΄΄, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.