Για τέταρτη χρονιά το νησί των Ιπποτών θα πλημμυρίσει από τζαζ μελωδίες, στο πλαίσιο του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival, της μεγάλης γιορτής που φέτος θα λάβει χώρα στο εντυπωσιακό Παλάτι των Ιπποτών και στο Αρχαίο Ωδείο της Ρόδου. Πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, συνθέτης και ακαδημαϊκός ερευνητής. Το φεστιβάλ φέτος θα λάβει χώρα από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου.

Ακολουθεί η συνέντευξη που μας έδωσε:

Ο Δημήτριος Βασιλάκης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός με 4 βραβευμένα άλμπουμ για την ιστορική εταιρεία τζαζ Candid Records. Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου & Νοτίου Αιγαίου και της Jazz Democracy με παρουσιάσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Yale, Queens, Skidmore, Columbia, DePaul, Georgia Tech, Paris Conservatoire, Singularity, Αριστοτέλειο και Μακεδονία, ενώ από το 2017 είναι διδάσκων ερευνητής στο ΕΚΠΑ. Έχει παίξει/ηχογραφήσει με μεγάλους καλλιτέχνες της τζαζ: David Liebman, Jeff “Tain” Watts, Abdullah Ibrahim, Ralph Peterson, Marc Johnson, Essiet Essiet, Dave Kikoski, Dan Wall, Andy Sheppard, Adam Nussbaum, Benito Gonzalez, Jamie Cullum, Espen Berg. Παρουσίασε την ιδέα του “Jazz Democracy” στα Ηνωμένα Έθνη της Νέας Υόρκης για τη Διεθνή Ημέρα Τζαζ 2018.

By ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Bachelor of Arts. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Μέλος Δ.Σ. Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ''Ελπίδα Μάνας΄΄, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.