«… “Εν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου που θα λειτουργήσει έως και τις 9 Οκτωβρίου 2022 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με μια σεμνή τελετή στον αύλειο χώρο του Μουσείου στην “καρδιά” της πρωτεύουσας, παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών.

Μέσα από το φωτογραφικό φακό του Βασίλη Αρτίκου οι επισκέπτες του μουσείου  έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χριστιανική Αιθιοπία, και ειδικότερα στα βόρεια υψίπεδα της χώρας όπου βρίσκεται η μικρή πόλη Lalibela, όπου φιλοξενείται ένα μοναδικό μνημειακό σύνολο έντεκα μονολιθικών εκκλησιών, λαξευμένων στον ηφαιστειακό βράχο και χρονολογούμενων από τον 9ο έως τον 14ο αι.

Η φωτογραφική έκθεση εμπλουτίζεται από μια μικρή συλλογή νεότερων έργων του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, τα οποία συνδέονται με τη μονοφυσιτική κοινότητα της Αιθιοπίας.

Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν και ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ο οποίος σε ανάρτησή του σημείωσε: “Η  εκδήλωση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο με δημιουργό τον συντοπίτη μας Βασίλη Αρτίκο ήταν πραγματικά μια σπουδαία και πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση.

Συγχαρητήρια Βασίλη που εκτός από τη ξεχωριστή καλλιτεχνική σου απόδοση κατάφερες την προσέγγιση δυο τόσο αγνώστων μεταξύ τους κόσμων με τόσα πολλά κοινά όμως μεταξύ τους .

Η τέχνη στην υπηρεσία των ανθρώπων!

Πηγή: messolonghinews.g

By ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Bachelor of Arts. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Μέλος Δ.Σ. Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ''Ελπίδα Μάνας΄΄, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.