Σας καλούμε την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 7.30μμ στη διαδικτυακή μας εκδήλωση-αφιέρωμα για την 100η επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής την οποία αντιμετωπίζουμε ως μια γιορτή για την πορεία ενός αιώνα γόνιμης πολιτιστικής παράδοσης που μετέφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην ενδοχώρα. Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84240544846…

Meeting ID: 842 4054 4846

Passcode: 165005

Στα πλαίσια αυτά θα παρουσιάσουμε 9 videos που έχει επιμεληθεί μετά από ιστορική και λαογραφική έρευνα η ιστορικός τέχνης και δημοσιογράφος Βασιλίκα Σαριλάκη . Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ που διαγράφει την βαθιά πολιτισμική προέλευση της Ανατολίας, την μουσική ιδιοφυία των καλλιτεχνών του Ρεμπέτικου και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής που το διαμόρφωσε. Θα δούμε μαζί την αναβίωσή του και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του. Στα videos έχουν αξιοποιηθεί εικόνες, πληροφορίες και υλικό καταγεγραμμένο σε ιστορικά αρχεία καθώς και κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές και παρουσιάζουν αυθεντικό υλικό καθώς και σπάνιες, αυθεντικές ηχογραφήσεις εποχής.

Στην εκδήλωσή μας θα φιλοξενήσουμε τον Βλάση Αγτζίδη, μια σημαντική προσωπικότητα που έχει συνδέσει το όνομά του ως ιστορικός και συγγραφέας με την μελέτη του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Έχει εκδώσει 15 σχετικά βιβλία κι είναι επίσης ζωγράφος και γλύπτης. Δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δίδαξε επίσης στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το μάθημα για το συλλογικό Τραύμα και τη διαχείριση της Μνήμης. Είχε την επιμέλεια των Σελίδων Ιστορίας στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», έως τη στιγμή της παύσης της έκδοσής της.

Θα παρακολουθήσουμε επίσης την περιήγηση που μας κάνει η κα Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ στο τελευταίο της βιβλίο «Μικρασία, Καρδιά του Ελληνισμού».

By ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Bachelor of Arts. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Μέλος Δ.Σ. Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ''Ελπίδα Μάνας΄΄, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.