της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2004) Ελφρίντε Γέλινεκ

«Το Μαύρο Νερό» της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2004) Ελφρίντε Γέλινεκ, σε διασκευή της Έλσας Ανδριανού, ανεβαίνει από την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Altera Pars. 

Στην παράσταση, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, ο «Πολιτικός» (Ιερώνυμος Καλετσάνος) σαγηνεύεται από τον «Νέο Θεό» (Δήμητρα Χατούπη) και μεταμορφώνεται ως άλλος Πενθέας σε σύγχρονη μαινάδα. Όμως ο σύγχρονος Θεός παρακολουθεί ακατάπαυστα, καθώς τα πάντα καταγράφονται στην κάμερα από την κορυφαία του «Χορού» (Ελένη Μποζάκη), έως ότου εκείνη, αηδιασμένη από το συνεχές τσουνάμι χυδαιότητας και κυνισμού, ανατρέπει την έκβαση της ιστορίας.

Σε ένα ισπανικό θέρετρο, μια κρυφά εγκατεστημένη κάμερα καταγράφει τη συνάντηση ενός ανερχόμενου ακροδεξιού Αυστριακού πολιτικού με τη φερόμενη ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη. Ο άντρας, μεθυσμένος από την εξουσία, υπόσχεται στη γυναίκα κυριαρχία στο εθνικό μιντιακό τοπίο και μια σειρά αποκλειστικών συμβολαίων με την επερχόμενη κυβέρνηση, εφόσον τον βοηθήσει να εκλεγεί. Όταν το σχέδιο δημοσιοποιείται, η καριέρα του πολιτικού καταστρέφεται και η κυβέρνηση καταρρέει.

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος 

Διασκευή – Δραματουργία: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία – Πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνογραφική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Δήμητρα Τερζή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλεξάν Σαριγιάν

Σχεδιασμός Φωτισμού: Νίκος Σωτηρόπουλος

Φωτογραφίες: Ζαφείρω Βλάχου

Παίζουν: 

Δήμητρα Χατούπη

Ιερώνυμος Καλετσάνος

Ελένη Μποζάκη

Χορός: Νέδη Αγαπίου, Νάγια Ξυλά, Ιωάννα Σίσκου

Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Πασχάλης

Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας

Παραγωγή: Η ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΗΩΣ

Social Media: Χρύσα Νταή

Επικοινωνία: Art Ensemble | Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Πληροφορίες

Θέατρο Altera Pars: Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός

Πρεμιέρα: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Διάρκεια: 75’

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-mauro-nero

By Ευάγγελος Λουτριώτης

Ονομάζομαι Ευάγγελος Λουτριώτης και είμαι φωτογράφος. Έχω σπουδάσει εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης(Δ.Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς). Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας, όπως σεμινάριο Αστροφωτογραφίας με την υποστήριξη της Canon. Έχω πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο αντικείμενο ''Φωτογραφία και Διαφήμιση''. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια και έχω συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα μου έχουν δημοσιευθεί και στα δύο ελληνικά φωτογραφικά περιοδικά. Φωτογραφίες μου έχουν αποτελέσει μηνιαία εξώφυλλα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Canon (Facebook και Instagram). Μεγάλο μέρος της ενασχόλησής μου με τη φωτογραφία αποτελεί η φωτογραφία τεκμηρίωσης καθώς και η φωτογράφιση παραστατικών τεχνών. Παρόλο που εργάζομαι σε διάφορα είδη φωτογράφισης, η φωτογραφία δρόμου και τα ασπρόμαυρα θέματα είναι τα είδη που επιλέγω για τα προσωπικά μου projects. Οι φωτογραφίες είναι η ματιά μου στον κόσμο γύρω μου και όχι μια ρεαλιστική αποτύπωσή του. Στόχος μου είναι μέσα από τη φωτογραφία να αφήσω τον θεατή να ερμηνεύσει τον κόσμο, όπως τον βλέπω μέσα από τον φακό μου.