του Γιάννη Τσίρου

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετεί, μέσα από μια νέα ματιά, το έργο του Γιάννη Τσίρου, «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ» που βραβεύθηκε με το βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν, το 2010.

Μια σπουδή στην αδυναμία και το απύθμενο χάος των Αρχών και του Νόμου, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στη μοίρα του.

Η Υπόθεση του Έργου

Όταν η νεαρή Άννα συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή ο παππούς της θα κινήσει γη και ουρανό για να την συνδράμει. Η κατηγορία όμως που την βαραίνει είναι αδιαπραγμάτευτη. Αντίσταση κατά της αρχής. Και τότε ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία για την αντιμετώπιση του «κακουργήματος». Το αστυνομικό όργανο, άκαμπτο, εφαρμόζει το νόμο, ο νομοθέτης αποποιείται τις προσωπικές του σχέσεις με τον παραβάτη, ο δικαστής τηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Μόνο ο δημοσιογράφος αναζητά «δικαίωση» για τον αδύναμο. Τότε η τηλεοπτική δημοσιοποίηση, γίνεται το έσχατο καταφύγιό του παραβάτη έτοιμο να τον κατασπαράξει.

Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ-ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πυρπασόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ

Μαρία Κατσανδρή

Χρήστος Σαπουτζής

Πανάγος Ιωακείμ

Ναταλία Σουίφτ

Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Ζούλια

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Παραστάσεις:

από 15 Οκτωβρίου 2022

Τετάρτη στις 20:00

Παρασκευή στις 19:00
Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 18:00

Τιμές εισιτηρίων:

17 ευρώ κανονικό

15 ευρώ φοιτητικό, ΑΜΕΑ και ανέργων

Η προπώληση ξεκίνησε!
Για εισιτήρια κάντε κλικ ΕΔΩ:
https://www.viva.gr/tickets/theater/tamatiatessera/

και από το ταμείο του θεάτρου
τηλ. 2107223010

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΣΙΣ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠ

By Ευάγγελος Λουτριώτης

Ονομάζομαι Ευάγγελος Λουτριώτης και είμαι φωτογράφος. Έχω σπουδάσει εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης(Δ.Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς). Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας, όπως σεμινάριο Αστροφωτογραφίας με την υποστήριξη της Canon. Έχω πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο αντικείμενο ''Φωτογραφία και Διαφήμιση''. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια και έχω συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα μου έχουν δημοσιευθεί και στα δύο ελληνικά φωτογραφικά περιοδικά. Φωτογραφίες μου έχουν αποτελέσει μηνιαία εξώφυλλα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Canon (Facebook και Instagram). Μεγάλο μέρος της ενασχόλησής μου με τη φωτογραφία αποτελεί η φωτογραφία τεκμηρίωσης καθώς και η φωτογράφιση παραστατικών τεχνών. Παρόλο που εργάζομαι σε διάφορα είδη φωτογράφισης, η φωτογραφία δρόμου και τα ασπρόμαυρα θέματα είναι τα είδη που επιλέγω για τα προσωπικά μου projects. Οι φωτογραφίες είναι η ματιά μου στον κόσμο γύρω μου και όχι μια ρεαλιστική αποτύπωσή του. Στόχος μου είναι μέσα από τη φωτογραφία να αφήσω τον θεατή να ερμηνεύσει τον κόσμο, όπως τον βλέπω μέσα από τον φακό μου.