από την Ομάδα Θεατρείς

Η νεοσύστατη ομάδα Θεατρείς, που μας συστήθηκε στο Φεστιβάλ Κολωνού, βασίστηκε σε εμβληματικά θεατρικά κείμενα και συνέθεσε ένα νέο έργο.

Δύο λαμπεροί κομπέρ παρουσιάζουν ιστορίες ανθρώπων, άλλοτε κωμικές και άλλοτε τραγικές, που αναμετριούνται με τον εαυτό τους αλλά και με τον καθρέφτη τους, για να ανακαλύψουν αν τελικά το «παντελόνι» τους μετράει περισσότερο από το περιεχόμενο του.

«Ο λόγος που θελήσαμε να ανεβάσουμε τη συγκεκριμένη παράσταση είναι απλός: Στην πορεία της ζωής του, καθένας μπορεί να βρεθεί στη θέση να εκποιήσει ό,τι πολυτιμότερο έχει, την τιμή του, την αξιοπρέπεια του, την καρδιά του κι όλα αυτά για να αποκτήσει μία θέση, έναν τίτλο, ένα “παντελόνι”. Κι όταν αυτό συμβεί τα “παντελόνια” έρχονται να καθορίσουν την αξία του, την τιμή του, την πορεία της καρδιάς του. 

Άνθρωποι αναγκάζονται να φορέσουν το “παντελόνι” που τους επιβάλλει το κοινωνικό καθεστώς ανεξάρτητα με το πώς νιώθουν γι’ αυτό, κι άλλοι νομίζουν πως το “παντελόνι” θα γίνει το όχημα για την ένταξή τους σε κάτι σημαντικό.»

Πρωτότυπο κείμενο και διασκευή: Μαριλένα Μοραγλή, Πάνος Γεωργουλής 

(βασισμένο σε έργα Καμπανέλλη, Μολιέρου, Ζενέ, Γκόγκολ, Τσέχωφ) 

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Μοραγλή

Κινησιολογία: Νατάσα Παπαμιχαήλ

Σκηνικά, κοστούμια, μουσική: Ομάδα Θεατρείς

Video, επεξεργασία ήχου: Αλέξης Φάλαντας

Φωτογραφίες: Φανή-Μαρία Χατζή 

Σχεδιασμός Αφίσας/banner: Ελένη Πάρλα

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Πάνος Γεωργουλής, Άπος Κυπραίος, Δημήτρης Κωνσταντέλης, Μαριλένα Μοραγλή

Πληροφορίες

Θέατρο Αλκμήνη: Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα,  Στάση Μετρό Κεραμεικός

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Παρασκευή στις 21.15

Διάρκεια: 80’ 

Εισιτήρια: 12€ (γενικής είσοδος), 8€ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, γκρουπ), 5€ (ατέλεια ηθοποιών, σπουδαστών)

Προπώληση εισιτηρίων ticket services: 210 7234567 και στο https://www.ticketservices.gr/event/aftoi-kai-pantelonia-tous

Ταμείο θεάτρου Αλκμήνη: τηλ. 2103428650, 6930590839

Teaser: https://youtu.be/Pf1sCqu61vs 

By Ευάγγελος Λουτριώτης

Ονομάζομαι Ευάγγελος Λουτριώτης και είμαι φωτογράφος. Έχω σπουδάσει εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης(Δ.Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς). Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας, όπως σεμινάριο Αστροφωτογραφίας με την υποστήριξη της Canon. Έχω πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο αντικείμενο ''Φωτογραφία και Διαφήμιση''. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια και έχω συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα μου έχουν δημοσιευθεί και στα δύο ελληνικά φωτογραφικά περιοδικά. Φωτογραφίες μου έχουν αποτελέσει μηνιαία εξώφυλλα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Canon (Facebook και Instagram). Μεγάλο μέρος της ενασχόλησής μου με τη φωτογραφία αποτελεί η φωτογραφία τεκμηρίωσης καθώς και η φωτογράφιση παραστατικών τεχνών. Παρόλο που εργάζομαι σε διάφορα είδη φωτογράφισης, η φωτογραφία δρόμου και τα ασπρόμαυρα θέματα είναι τα είδη που επιλέγω για τα προσωπικά μου projects. Οι φωτογραφίες είναι η ματιά μου στον κόσμο γύρω μου και όχι μια ρεαλιστική αποτύπωσή του. Στόχος μου είναι μέσα από τη φωτογραφία να αφήσω τον θεατή να ερμηνεύσει τον κόσμο, όπως τον βλέπω μέσα από τον φακό μου.